Zamenu stakla kamere iPhone 12 telefona radimo u našem servisu u Beogradu. Ukoliko je staklo kamere oštećeno, neophodno je uraditi zamenu da bi fotografije i video snimci ponovo bili čisti i lepi.

Servis mobilnih telefona kod Fontane obavlja popravku svih modela iPhone telefona i omogućava Vam da uredno koristite Vaš telefon. Pored iPhone telefona servisiramo i modele drugih proizvođača.

zamena stakla kamere iPhone 12

Naše kontakt podatke možete pronaći na stranici za kontakt, a mi ćemo Vas u ovom tekstu informisati o detaljima koje treba da znate ako je zamena stakla kamere iPhone 12 telefona došla na red i čeka da Vaše fotografije ponovo postanu čiste i lepe.

Kada se vrši zamena stakla kamere na iPhone 12?

Naravno, ovo važi generalno i za sve druge telefone, pa se zaštitno staklo kamere menja u sledećim situacijama:

 • Nije hitno – Zaštitno staklo je izgrebano na iPhone 12, staklo nije puklo ali slike izgledaju loše
 • Srednje hitno – Zaštitno staklo je puklo na iPhone 12, još uvek se drži kompaktno, pitanje je vremena kada će se raspasti u delove
 • Hitno za zamenu – Zaštitno staklo kamere je puklo i nedostaju delovi stakla
zamena stakla kamere iPhone 12

Kod ovih problema bitno je da kamera nije oštećena ili da kamera ne bude oštećena pre ili kasnije.

Od onog trenutka kada staklo bude polomljeno, do kamere stiže prašina ili čak delovi stakla koji mogu da oštete kameru privremeno ili trajno.

Ukoliko se to desi potrebno je menjati i kameru što će u većoj meri povećati troškove.

Koliko traje zamene stakla kamere na iPhone 12?

Ovo ne spada u teške operacije i zamena stakla kamere je proces koji obuhvata sledeće zadatke:

 • Dijagnostika i provera da li je samo staklo u pitanju ili je slomljena i kamera
 • Uklanjanje starog stakla, prašine, krhotina stakla i starog lepka
 • Čišćenje i detaljni pregled kamere
 • Nanošenje novog stakla
 • Čišćenje i testiranje rada kamere sa novim zaštitnim staklom

Ukoliko ste ranoranilac i donesete Vaš telefon kod nas u servis pre podne, računajte da ga vrlo verovatno možete preuzeti već u toku dana ili do kraja radnog vremena. Sve zavisi od trenutnog obima posla u servisu, o čemu ćete biti obavešteni.

Zamena stakla kamere iPhone 12 može da se obavi ispod jednog časa, ali u zavisnosti od gužve, možete računati da ćete bez telefona biti jedan dan.

Nećemo Vam davati nerealna obećanja da će zamena stakla kamere na iPhone 12 biti završena za 15, 20 i 30 minuta jer za to vreme ne može da se uradi nijedan posao temeljno.

zamena stakla kamere iPhone 12

Možemo da Vam obećamo da ćemo svaki zadatak koji preuzmemo na sebe uraditi temeljno i kvalitetno, koliko god vremena za to bude trebalo.

Koliko košta zamena stakla kamere na iPhone telefonu?

Zamena stakla kamere na iPhone 12 za sve modele uključuje zamensko staklo najboljeg kvaliteta koje postoji na tržištu i radimo zamenu stakla kamere za sledeće modele iPhone 12:

 • zamena stakla kamere iPhone 12
 • zamena stakla kamere iPhone 12 Mini
 • zamena stakla kamere iPhone 12 PRO
 • zamena stakla kamere iPhone 12 PRO Max

Cena zamene zaštitnog stakla kamere za sve modele iznosi 5.000 dinara i uključuje profesionalno čišćenje i uklanjanje starog stakla zatim postavljanje novog bez tragova radova.

Novo staklo izgledaće kao kada ste kupili telefon, a fotografije će ponovo imati oštar izgled sa bogatim bojama.

Da li staklo kamere na iPhone može da se obavi kod kuće?

Naravno, mnogi entuzijasti i hobi-majstori reše da rade zamenu stakla kamere kod kuće.

Mi zaista ne preporučujemo da ovo sami radite, ali znamo da ima onih koji nas neće poslušati.

Srećom, zaštitno staklo kamere nije sastavni deo kamere. Zaštitno staklo je sastavni deo maske i kao takvog, možete mnogo lakše da ga skinete bez velikog rizika skidanja i oštećenja kamere.

zamena stakla kamere iPhone 12

Ukoliko i Vi želite da se upustite u ovu avanturu, evo nekoliko saveta o tome i šta Vam tačno treba:

 1. Pronađite i kupite zamensko staklo za tačno Vaš model iPhone 12 telefona. Staklo verovatno nećete moći da nabavite od dobavljača, pa morate potražiti alternative na AliExpressu, na EBay-u, na Kupujem-Prodajem i sličnim sajtovima. Imajte u vidu da je vrlo verovatno da takva stakla nisu originalna, pa ne očekujte vrhunski kvalitet.
 2. Pronađite jedno ili više uputstava o tome kako se radi zamena stakla kamere za Vaš iPhone 12 model telefona. Najbolje je i najpreglednije da to potražite na Youtube. Postavićemo kasnije jedno dobro uputstvo.
 3. U uputstvu koje pronađete sigurno ćete videti koji alati se koristi za ove radove, pa nabavite i alat.
 4. Dok vi nabavite alat, pronađete uputstva i dok stigne staklo, proći će od 3-60 dana koliko obično treba za dostavu. Na primer, ako čekate sa AliExpressa, dostava se čeka od 30-60 dana.
 5. Kada sve nabavite možete da krenete i zamenite staklo kamere

Najpotrebnije je strpljenje i veština, odnosno pažnja.

Ako pri ovom procesu oštetite kameru ili dozvolite da u kameru upadne prašina, lepak ili krhotine starog stakla, imaćete nove probleme koje možda više nećete moći da rešite sami i troškovi će sada biti mnogo veći.

Evo i jednog video uputstva koje lepo prikazuje proces zamene zaštitnog stakla kamere iPhone 12 telefona:

Uputstvo je napravio verovatno serviser koji to ne radi po prvi put, ali ako budete pažljivi možete isto da ponovite i Vi.

Bitno je da sve polako radite i da ne žurite. Zaštitite kameru, sve lepo očistite.

Savetujemo da za skidanje starog stakla koristite fen za kosu pojačan na najjače, ali vodite računa da ne pregrejete telefon i bateriju. Baterija ne trpi visoke temperature i ukoliko se pregreje može i da se naduje ili zapali.

Evo kako izgleda jedan toplotni pištolj srednje klase:

zamena stakla kamere iPhone 12

Kada sve lepo očistite, nanesite novi lepak pažljivo a zatim i novo staklo. Očistite sve tragove novog lepka detaljno.

Dajte vremena lepku da se osuši i posao je završen.

Generalno, najviše vremena izgubićete dok čekate da Vam stigne novo zaštitno staklo kamere za iPhone 12. Sve ostalo možete da završite u istom danu.

Zamena stakla kamere iPhone 12 u servisu

Naravno, možemo i to da organizujemo i da zamena stakla kamere na iPhone 12 bude naša briga.

Viđali smo razne pokušaje kućnih popravki i rešavali tuđe greške, tako da budite sigurni kada su ruke naših servisera u pitanju.

U slučaju da nikako ne želite da ovo radite sami ili prosto nemate vremena da Vi budete serviser, najbolje je da telefon donesete u naš servis i mi ćemo obaviti sve što treba.

Ukoliko nemate vremena ni da donesete telefon kod nas, možete nam telefon poslati kurirskom službom, a mi ćemo Vam telefon vratiti na isti način kada staklo kamere bude zamenjeno.

Povezani članci