Zamena stakla kamere iPhone 13 je još jedan od servisa koji ćemo predstaviti na našem blogu i pomoći Vam da bolje razumete o čemu se radi i zašto je ova zamena važna i korisna.

Naš servis mobilnih telefona pored zamene stakla kamere za iPhone 13 obavlja i sve druge popravke iphone 13 telefona koji mogu da iskrsnu.

Za sve servise i popravke telefona koristimo originalne zamenske delove i nastojimo da svaki servis obavimo u kraćem roku, ali da to ne bude na uštrb kvaliteta.

zamena stakla kamere iphone 13

U daljem tekstu predstavili smo nekoliko važnih detalja koje treba da znate ako ste pred korakom koji se zove zamena stakla kamere za iPhone 13:

Kada se radi zamena stakla kamere iPhone 13

Postoji nekoliko scenarija koji zahtevaju da zamenite staklo kamere na iPhone. Mi smo ih zapisali i dodali komentar o tome koliko je važno da to uradite što pre ili može i kasnije:

 • Loš kvalitet fotografije, primećujete tačkasta oštećenja ili sitne ogrebotine na staklu kamere – ako Vam kvalitet slike ne smeta, onda zaista i nije neophodno da zamena bude urađena ubrzo.
 • Dosta loš kvalitet fotografije, primećujete veće ogrebotine na staklu kamere – slično kao i kod prvog slučaja, ali vodite računa da staklo sada može lako da pukne ako su ogrebotine dublje. Preporučujemo skoru zamenu.
 • Napuklo staklo kamere na iPhone 13 – preporučujemo da zamenite što pre jer će delovi stakla da ispadnu i mogu da oštete kameru. Ukoliko se ošteti kamera, troškovi će biti mnogo veći.
 • Polomljeno staklo kamere na iPhone 13, nedostaju delovi stakla – dođite odmah u naš servis i ponesite telefon. Zamenu treba uraditi odmah.
zamena stakla kamere iphone 13

Opšte rečeno, zaštitno staklo kamere štiti kameru od udaraca i prljavštine koja može da upadne u sočivo i zaprlja je ili ošteti. Zato je važno da staklo kamere bude bez pukotina.

Ako je zaštitno staklo oštećeno, savetujemo da ga zamenite što pre. Ukoliko oštetite i kameru, cena zamene kamere je nekoliko puta veća od cene zamene zaštitnog stakla.

Koliko traje zamena stakla kamere za iPhone 13

Zamena zaštitnog stakla kamere iPhone 13 obavlja se najčešće istog dana pa preporučujemo da telefon donesete ranije, pre podne, u naš servis.

zamena stakla kamere iphone 13

Iako ova zamena spada u rutinske servise, ne može da se obavi za 10 ili 15 minuta i često treba obaviti posebne pripreme, razgrevanje starog lepka, pažljivo čišćenje krhotina stakla i prašine iz kamere, testiranje kamere, nanošenje novog lepka i zamenskog stakla za iPhone 13, i na kraju kompletno čišćenje telefona od tragova radova.

Zamena stakla kamere iPhone 13 cena

Cena za servis zamena stakla za iPhone 13 iznosi 6.000 dinara za sve modele i ova cena uključuje:

 • profesionalni pregled i testiranje kamere (utvrđujemo da li je kamera oštećena)
 • uklanjanje starog stakla i čišćenje
 • ugradnja novog stakla i čišćenje tragova rada
 • testiranje kamere nakon zamene zaštitnog stakla

Ukoliko imate bilo koji od modela iz serije iPhone 13 zaštitno staklo kamere će biti zamenjeno originalnim zamenskim delom.

Koji modeli su pokriveni ovim servisom

Zamena stakla kamere iPhone 13 je servis koji možemo da ponudimo za sve modele:

 • Zamena stakla kamere iPhone 13 Mini
 • Zamena stakla kamere iPhone 13 128-512 GB
 • Zamena stakla kamere iPhone 13 Pro
 • Zamena stakla kamere za iPhone 13 Pro Max
zamena stakla kamere iphone 13

U slučaju da imate iPhone koji nije iz serije 13, kao što je iPhone 12 pročitajte Zamena stakla kamere na iPhone 12.

Možda možete da zamenite staklo kod kuće?

Pojedini korisnici koji vole da sami rade popravke kod kuće (imaju vremena i veštine) odlučuju da se oprobaju u ovom poslu.

Možemo da kažemo da uz malo strpljenja možete da uradite zamenu stakla kamere na iPhone 13 i evo šta Vam treba:

 • Pronađite i kupite novo staklo kamere za iPhone 13
 • Pronađite uputstvo za zamenu stakla kamere
 • Pripremite alat
 • Odvojte vreme i pažljivo izvršite zamenu

Ukoliko je moguće, preporučujemo da pronađete originalno zamensko staklo za iPhone 13. Međutim, to će ići malo teže jer ovakva stakla imaju samo servisi. Vi ćete možda morati da kupite kopije koje možete da potražite na AliExpressu, Kupujem-Prodajem ili na iBay-u.

zamena stakla kamere iphone 13

Ono što je bitno da znate za naručivanje, jeste da ćete na dostavu čekati od 3-4 dana (npr. Kupujem-Prodajem) do 60 dana (AliExpress i iBay), pa uračunajte i to u ceo proces.

Što se tiče alata, često u paketu dobijate staklo, pincetu, skalpel, maramice za čišćenje. Ukoliko to ne dolazi uz paket koji naručite, onda to pripremite i kupite odvojeno.

zamena stakla kamere iphone 13

Trebaće Vam i malo jači fen za kosu (da biste razgrejali lepak kojim je zalepljeno staro staklo) ili pištolj sa toplim vazduhom koji se koristi u radionicama. U oba slučaja budite posebno pažljivi i nemojte pregrejati bateriju koja je tu odmah ispod odeljka kamere.

zamena stakla kamere iphone 13
Fen za kosu ili pištolj za vreli vazduh

Kada sve to pronađete evo i jednog praktičnog uputstva sa Youtube-a, a Vi takođe možete potražiti i druga slična uputstva, pogledajte ih nekoliko:

Obavezno potražite još nekoliko uputstava čisto da se upoznate sa mogućim scenarijima koji mogu da se dese i da vidite što više mogućih načina rešavanja ovog problema.

Uputstvo koje smo pronašli je praktično jer se upravo koristi fen za kosu i lepo je prikazano da treba sprečiti razgrevanje lepka ispod stakla koje nije oštećeno, pa obratite pažnju na to.

Još jednom ćemo napomenuti da ne smete da zagrevate bateriju pa je naša preporuka da nekim debljim kartonom pokrijete celo kućište telefona i zagrevate samo staklo koje planirate da zamenite.

Zamena stakla kamere iPhone 13 u servisu

Prednosti zamene stakla kamere za iPhone 13 u servisu je to što ne morate da čekate dostavu, dobićete staklo najboljeg kvaliteta i stručno lice će obaviti zamenu, pregled i testiranje kamere i novog stakla.

U većini slučajeva ova zamena traje najviše jedan dan i nećete morati da brinete o tome kako je zamena urađena ili da li je kamera oštećena.

Naši serviseri će pregledati sve i rešiti svaki problem koji može da se javi sa Vašim telefonom. U slučaju da postoji neko oštećenje kamere ili je potrebno dodatno očistiti kameru od prašine ili prljavštine, to će biti urađeno pažljivo i bez posledica a Vaš telefon će ubrzo ponovo davati fotografije odličnog kvaliteta.

Povezani članci